HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 6., vasárnap

Egyszerű karfiolleves

Egyszerű karfiolleves

Ez egy nagyon gyors (a munka szempontjából), nagyon puritán leves. Nincs berántva, nincs benne tej, vagy tejföl, nokedli, sőt, rám abszolúte nem jellemző módon még chili paprikát sem tettem bele

Hozzávalók :
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • zellerlevél
  • őrölt fehér bors
  • 1 db húsleveskocka
Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, a répát megpucolom, csíkokra vágom, egy fazékba teszem. Öntök rá vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

Megfőzöm. Tálaláskor teszek rá zellerlevelet.


P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.08.) Gasztro Top-jába:
13.- Egyszerű karfiolleves (Mindmegette)
P.S.1.A tombola mai  (2013.10.10.) Heti Gasztro Top-ján előkelőbb helyezésű:: 
 7. - Egyszerű karfiolleves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése