Húsleves pulykanyakból és csirkefarhátból cérnametélttel
Egy finom húsleves a pulyka és a csirke kombinációjából.
Hozzávalók:
- 1 db nagy pulykanyak
- 1 db csirkefarhát
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 1 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 3 szál zellerlevél
- 2 db cseresznyepaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 10 dkgcérnametélt
Elkészítés:
Egy lábasba beleteszem a nyakakat és a farhátat, felengedem vízzel, fűszerezem, s elkezdem főzni alacsony hőfokon..Közben megpucolom, s felvágom a zöldségeket, a zellert és a petrezselymet egy csokorba kötöm..
Félidőben belerakom a levesbe a zöldségeket majd lassú tűzön tovább főzöm.
Kifőzöm a tésztát.
Tálalok. Merek a levesből, teszek bele tésztát és egy cseresznyepaprikát.
P.S. A Hírkereső mai (2013.10.31.) Gasztro Top-jában
27.- Szárnyashúsleves cérnametélttel (Mindmegette)
Látom gyakran főzöl finom leveseket, biztos Te is nagyon leveses vagy, mint Mi. Tegnap nem főztem levest, és most, hogy látom a Tied, csak nyelek nagyokat már így korán reggel :).
VálaszTörlésHát igen , ez az úgynevezett nyakleves , nekem is az egyik kedvencem , van olyan jó mint a mostanában igen felkapott vietnami Pho ,amit a világ legjobb levesének kiáltanak ki ! Bár ez az én véleményem és ez igen megosztó lehet , de azért én mégis a magyar levest részesítem előnyben , az olyat mint ez itt !
VálaszTörlésIgen. Szeretem a levest. S ez a leves különösen finom, vetekszik a drága húslevesekkel.
VálaszTörlés