Csirkefarhát húsleves daragaluskával
Már biztos sokan unják a sokadik csirkefarhátból főzött húslevest, de amellett, hogy olcsó, nagyon finom tud lenni. Aki még nem próbálta, tegye félre a viszolygását. Farhát, azt csak a kutyáknak adják, legfeljebb a szegény ember étke, mondják sokan.Nos, állítom, hogy van olyan finom, mint a drága leveshúsból készült társai. Egy próbát megér. Persze, aki nem bírja a csípőset, a chili paprikát nyugodtan elhagyhatja.
Ugyanúgy készül, mint a normál húsleves, sok zöldséggel. Aki nem kíván a daragaluskával bíbelődni, vagy fél, hogy kemény lesz, vagy éppen szétesik, az főzhet bele levestésztát. De betét nélkül is isteni!
A tyúktepertő bejegyzésnél írtam, hogy a csirkefarhátot másképp kell majd hasznosítani. Nos, ez az egyik módja.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
- 4 db csirkefarhát
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zeller
- zellerlevél
- petrezselyem
- csípős hegyes paprika
- chili
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- egész fekete bors
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 4 evőkanál gríz
- 1 tojás
A csirkefarhátat és a megpucolt, felvágott zöldségeket beteszem egy lábasba, öntök rá vizet, s lassú tűzön főzöm.
Közben elkészítem a grízgaluskát. Amikor a hús már majdnem puha beleszaggatom a galuskát.
Tálaláskor teszek rá chilit.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.18.) GasztrioTop-jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése