HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 13., vasárnap

Csirkefarhát húsleves daragaluskával

Csirkefarhát húsleves daragaluskával

Már biztos sokan unják a sokadik csirkefarhátból főzött húslevest, de amellett, hogy olcsó, nagyon finom tud lenni. Aki még nem próbálta, tegye félre a viszolygását. Farhát, azt csak a kutyáknak adják, legfeljebb a szegény ember étke, mondják sokan.

Nos, állítom, hogy van olyan finom, mint a drága leveshúsból készült társai. Egy próbát megér. Persze, aki nem bírja a csípőset, a chili paprikát nyugodtan elhagyhatja.

Ugyanúgy készül, mint a normál húsleves, sok zöldséggel. Aki nem kíván a daragaluskával bíbelődni, vagy fél, hogy kemény lesz, vagy éppen szétesik, az főzhet bele levestésztát. De betét nélkül is isteni!

A tyúktepertő bejegyzésnél írtam, hogy a csirkefarhátot másképp kell majd hasznosítani. Nos, ez az egyik módja.

Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

  • 4 db csirkefarhát
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • csípős hegyes paprika
  • chili
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egész fekete bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 4 evőkanál gríz
  • 1 tojás
Elkészítés:

A csirkefarhátat és a megpucolt, felvágott zöldségeket beteszem egy lábasba, öntök rá vizet, s lassú tűzön főzöm.

Közben elkészítem a grízgaluskát. Amikor  a hús már majdnem puha beleszaggatom a galuskát.

Tálaláskor teszek rá chilit.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.18.) GasztrioTop-jába:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése