Kínai zöldséges, csípős csirke tojásos-zöldborsós rizzsel
A kínai konyha nagy kedvenc. Sajnos több üzlet is bezárt már, ahol az autentikus hozzávalókat be lehetett szerezni.
Hozzávalók :
- 30 dkg csirkemell
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes csípős paprika
- 1 db pirospaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 szál sárgarépa
- 1 db barna csiperkegomba
- 1 db siitakegomba
- kis darab gyömbér
- koriander
- szója szósz
- édes-csípős chiliszósz
- só
- őrölt chilipaprika
- őrölt fekete bors
- kínai fűszerkeverék
- szecsuani bors
- balzsamecet
- olívaolaj
- 1/2 pohár rizs
- 1 db tojás
- 2 evőkanál borsó
A csirkemellet és a zöldségeket hosszú csíkokra vágom, a gyömbért aprítom. A húst beleforgatom a fűszerezett szója és ecet keverékébe. Közben rizst a borsóval megfőzöm
Egy wokban olajat hevítek, ebben először a felvert tojást sütöm meg, majd kanállal aprítom, s a rizshez keverem. Ezután öntök bele megint egy kevés olajat, beleteszem a húst, majd kis idő után a zöldségeket is, s puhára párolom.
Tálaláskor teszek a tányérra rizst, s rápakolok egy kupac zöldséges húst. Locsolok rá még chiliszószt.
P.S. A recept a Hírkereső mai (2013.10.26.) Gasztro Top-ján:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése