HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 28., hétfő

Resztelt sertés máj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval

Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval


Bár a libamáj a májak királynője, azért a sertésmájat is szeretem.

Hozzávalók:
  • 30 dkg sertésmáj
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 db chili paprika 
  • 1/2 pohár rizs
  • 2 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majoránna
  • 1 tk olíva olaj
  • petrezselyem
Elkészítés:

A beáztatott rizst megfőzöm.

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom,  s kevés olajon megsütöm. Szórok rá pirospaprikát.
Közben a májat csíkokra, a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.

Egy serpenyőben a szalonnát  kevés olajon megsütöm, beleteszem a hagymákat, megdinsztelem. Majd hozzáadom a májat, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet, s puhára főzöm.

Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé rizst, krumplit, csalamádét. A krumplira vágok petrezselyemzöldet. A májat megsózom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése