Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval
Bár a libamáj a májak királynője, azért a sertésmájat is szeretem.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésmáj
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika
- 1/2 pohár rizs
- 2 db krumpli
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- majoránna
- 1 tk olíva olaj
- petrezselyem
A beáztatott rizst megfőzöm.
A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, s kevés olajon megsütöm. Szórok rá pirospaprikát.
Közben a májat csíkokra, a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.
Egy serpenyőben a szalonnát kevés olajon megsütöm, beleteszem a hagymákat, megdinsztelem. Majd hozzáadom a májat, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet, s puhára főzöm.
Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé rizst, krumplit, csalamádét. A krumplira vágok petrezselyemzöldet. A májat megsózom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése