Marhahúsleves zöldségesen, cérnametélttel
Apáméknál, a második feleséggel, a húsleves a vasárnapok kötelező étele volt. Apám sok borsot és paprikát szórt a levesre. Valószínűleg tőle örököltem a csípős ételek iránti vonzódásomat.
Hozzávalók:
- 30 dkg marhalábszár
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db chili paprika
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 2 db krumpli
- 1 db paprika
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor zellerlevél
- egész bors
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- cérnametélt
A húst nagyobb darabokra. vágom A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem.
A húst egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm.. Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm
Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, egy darab húst, tésztát, s egy chili paprikát.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.10.06.) Gasztro Top-jára:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése