HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 4., péntek

Marhahúsleves zöldségesen, cérnametélttel

Marhahúsleves zöldségesen, cérnametélttel

Apáméknál, a második feleséggel, a húsleves a vasárnapok kötelező étele volt. Apám sok borsot és paprikát szórt a levesre. Valószínűleg tőle örököltem a csípős ételek iránti vonzódásomat.

 

 Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db  krumpli
  • 1 db paprika
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • egész bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • cérnametélt 
Elkészítés:

A húst  nagyobb darabokra. vágom  A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát  negyedelem.

A húst  egy  fazékba teszem, felöntöm  vizel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm.. Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből,  egy darab húst, tésztát, s egy chili paprikát.

P.S.  A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.10.06.) Gasztro Top-jára:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése