Grillezett csirkemáj sült krumplival, lecsóval
Hozzávalók:Máj:
Sült krumpli
- 9 db újkrumpli
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- 1 fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 5 db paprika
- 5 db chilipaprika
- 3 db paradicsom
- 5 dkg vagdalt bacon
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- olívaolaj
A krumplit héjában felteszem főni. A lecsóhoz a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A másik hagymát szeletelem.
Egy nagyobb mély serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom, ráteszem a hagymát, üvegesre dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm.
Közben a májat beáztatom, többször alaposan megmosom, a hártyákat eltávolítom. Félreteszem. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szeletelt hagymát, félreteszem. A krumplit megpucolom, felkockázom, s a hagyma serpenyőjében megsütöm.a krumplit, a végén szórok rá aprított petrezselymet.
Grillserpenyőben megsütöm a májat, fűszerezem
Tálaláskor teszek a tányérra 3 db májat, rá sült hagymát, mellé pedig krumplit és lecsót. Vörösborral fogyasztom.
Kedvencem, kicsit macerás, de megéri. Csak ne kellene utána annyit mosogatni.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.03.) Gasztro Top-jába:
Hmmm... finom!!
VálaszTörlés