Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével
A csirkefarhátat sokan lenézik, kutyakajának, vagy a szegények ételének vélik, pedig fejedelmi lakoma készíthető belőle.
Hozzávalók a farháthoz :
- 4 db csirkefarhát
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- étolaj
Hozzávalók a gombapörkölthez:
- 40 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 3 db hegyes zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- olívaolaj
- liszt
- tejföl
- 30 dkg penne
- 12 db koktélparadicsom
- 4 rózsa savanyított karfiol
- 4 db savanyított fokhagyma
- 4 db petrezselyemlevél
Elkészítés:
Az aprított hagymákat olajon dinsztelem, ráteszem a farhátat, s a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s lassan pörkölöm.Sós vízben megfőzöm a pennét.
Közben egy serpenyőbe olívaolajat teszek, s bele az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a darabolt paprikákat, majd a szeletelt gombát, s végül a paradicsomot, fűszerezem Amikor kész, megszórom egy kevés liszttel, adok hozzá tejfölt. Összekeverem, felforralom.
Tálaláskor teszek a tányérra egy farhátat, mellé gombát és pennét. Dekorálom.
Szeretjük a csirke farhátat, egyáltalán nem tartom kutyakajának. Ez az összeállítás pedig különösen kedvemre való lenne, mert én a gombát is imádom. Sokszor készítettem kényszerből így külön én is a kétféle pörköltet, mert a családom nem szereti a gombát.
VálaszTörlésEgyüttfőzve egyszerűbb, s gyorsabb is lenne, de azt akartam, hogy külön tudjam tálalni. Kevesebbet is kellene mosogatni.:)
TörlésHát igen a mosogatás.... elmennék a temetésére :)!
TörlésHát igen. Szeretek főzni, de a mosogatást azt nagyon utálom. Bár van mosogatógép, de én mindent elmosogatok magam után, nem akarom, hogy a drága oldalbordám, még emiatt is megjegyzéseket tegyen, hogy kupit hagytam magam után. Épp elég, ha a "szagok" miatti hisztizését kell hallgatnom.
Törlés