Lencsefőzelék fasírttal
Mert lencsét nem csak Újévkor lehet enni.Hozzávalók:
Lencsefőzelék:
- 1 bögre lencse
- 1!2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1/2 citromhéj
- néhány csepp ecet
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek liszt
- olaj
- 20 dkg darált hús
- 1 db zsemle
- tej
- 1 fej kicsi vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- só
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
A kiválogatott lencsét előző este beáztatom.
Másnap a citromhéjjal, babérlevéllel. ecettel, sóval, borssal fűszerezve, vízzel feleresztve puhára főzöm.
Közben elkészítem a fasírtot. A hagymát megdinsztelem, a húst ráteszem. Fehéredésig pirítom. Egy keverőtálban összekeverem a hagymával, az összetépdesett, tejbeáztatott zsemlével, vagdalt petrezselyemmel, fűszerezem. Kis pogácsákat formázok. Bő olajban megsütöm.
Egy serpenyőben elkészítem a rántást, olajban az aprított hagymákat megpirítom, rászórom a lisztet.A rántást a lencséhez keverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése