HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 23., szerda

Csontleves grízgaluskával

Csontleves grízgaluskával

Ez a leves  nem húsból, hanem húsos csontból készült. Nagyon finom volt, s a hozzávaló nem 1400 Ft volt kilónként, hanem csak 400 Ft, s ezen is volt azért egy kevés hús. Jó, tudom, a húsleves húsát sokan felhasználják, s paradicsomszósszal, krumplival új ételt csinálnak.

 Hozzávalók:
  • 1/2 kg húsos marhacsont         
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1db kicsi zeller 
  • zeller levél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldparika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 tk szemes bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál gríz

Elkészítés:

Az alaposan megmosott csontokat  egy  lábasba teszem,  hozzáadom a  hagymát, szemes borsot, felöntöm vízzel, sózom.  egy óra lassú főzés után leszedem a habját, majd beleteszem  a a feldarabolt zöldségeket, s  tovább főzöm még egy óráig..

Közben elkészítem a daragaluskát, s némi pihentetés után a levesbe szaggatom.

Tálaláskor még szórok a levesbe chilit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése