Csontleves grízgaluskával
Ez a leves nem húsból, hanem húsos csontból készült. Nagyon finom volt, s a hozzávaló nem 1400 Ft volt kilónként, hanem csak 400 Ft, s ezen is volt azért egy kevés hús. Jó, tudom, a húsleves húsát sokan felhasználják, s paradicsomszósszal, krumplival új ételt csinálnak.Hozzávalók:
- 1/2 kg húsos marhacsont
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1db kicsi zeller
- zeller levél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldparika
- 3 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db krumpli
- 1 tk szemes bors
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- 1 db tojás
- 2 púpozott evőkanál gríz
Elkészítés:
Az alaposan megmosott csontokat egy lábasba teszem, hozzáadom a hagymát, szemes borsot, felöntöm vízzel, sózom. egy óra lassú főzés után leszedem a habját, majd beleteszem a a feldarabolt zöldségeket, s tovább főzöm még egy óráig..Közben elkészítem a daragaluskát, s némi pihentetés után a levesbe szaggatom.
Tálaláskor még szórok a levesbe chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése