HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 18., péntek

Marhahúsleves zöldséggel, daragaluskával

Marhahúsleves zöldséggel, daragaluskával

Egy finom húsleves sok zöldséggel, óriási daragaluskával.

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús (lábszár, fartő vegyesen)
  • 1 db ritka csont
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 tk egész bors
  • őrült fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 3 ek gríz
  • késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:

A húst  nagyobb darabokra. vágom  A  répát, fehérrépát hosszú csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát  negyedelem, a kelkáposztát félbevágom, a chilit egészben hagyom..

A húst és a csontot  egy  nagyobb lábasba teszem, felöntöm  bőségesen  vizel, felforralom, a habját leszedem, hozzáadom az egész borsot, a karalábét és a zellert.  Lassú tűzön tovább főzöm.

Közben összekeverem a galuska masszáját, sózom,  pihentetem.

Egy óra elteltével merek a léből egy edénybe, beleteszem levesbe a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

Amíg fő a leves egy nagy evőkanállal a galuskát beleszaggatom a kivett levesbe.

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből,  egy darab húst,  egy chilit , s teszek bele egy galuskát..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése