Marhahúsleves zöldséggel, daragaluskával
Egy finom húsleves sok zöldséggel, óriási daragaluskával.Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús (lábszár, fartő vegyesen)
- 1 db ritka csont
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 1 db krumpli
- 1/4 kelkáposzta
- 1 db paradicsom
- 1/2 csokor zellerlevél
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 tk egész bors
- só
- őrült fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 1 db tojás
- 3 ek gríz
- késhegynyi szódabikarbóna
A húst nagyobb darabokra. vágom A répát, fehérrépát hosszú csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem, a kelkáposztát félbevágom, a chilit egészben hagyom..
A húst és a csontot egy nagyobb lábasba teszem, felöntöm bőségesen vizel, felforralom, a habját leszedem, hozzáadom az egész borsot, a karalábét és a zellert. Lassú tűzön tovább főzöm.
Közben összekeverem a galuska masszáját, sózom, pihentetem.
Egy óra elteltével merek a léből egy edénybe, beleteszem levesbe a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.
Amíg fő a leves egy nagy evőkanállal a galuskát beleszaggatom a kivett levesbe.
Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, egy darab húst, egy chilit , s teszek bele egy galuskát..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése