Pulykanyak húsleves orsótésztával
Kedvenc húslevesem. Ez alkalommal igencsak méretes példányokat sikerült vennem.Hozzávalók:
- 3 db pulykanyak
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1/2 karalábé
- 1 db burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- 2 zellerlevél
- 1 db chilipaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 10 dkg orsótészta
Elkészítés:
Egy lábasba beleteszem a nyakakat, felengedem vízzel, s elkezdem főzni. Megpucolom, s felvágom a zöldségeket. Félidőben leszedem a habot a tetejéről, belerakom a zöldségeket majd lassú tűzön tovább főzöm.Közben főzök hozzá tésztát.
Tálalok. Teszek a levesre chilit és szórok rá paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése