Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Singlinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.Hozzávalók:
- 2 db kacsacomb
- 10 dkg rizs
- 2 db csiperkegomba
- 4 nagyobb újkrumpli
- 1 db répa
- 1 kicsi lilakáposzta fele
- 4 szál kakukkfű
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 dl vörösbor
- olaj
- só
- őrölt fekete bors
- köménymag
- ecet
A combokat sózom, megszórom borssal, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra A rizst beáztatom.
Másnap a combokat kevés olajon felteszem sülni. A krumplikat megkapirgálom, a káposztát lereszelem, a gombát felvágom, a répát nagyobb darabokra vágom.
A rizst és a krumplit felteszem főni (természetesen külön edényben). Egy serpenyőben olajon a köményt megpirítom, majd rádobom a hagymát, megdinsztelem, ráteszem a káposztát is, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, vörösbort, tovább dinsztelem..
A krumplit, a répát és a gombát kevés olajon megsütöm.
Tálalok.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.17.) Gasztro Top-jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése