HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 26., szombat

Hagymával, kolbásszal töltött gombafejek, sajttal megszórva, krumplival, koktélparadicsommal együttsütve

Hagymával, kolbásszal töltött gombafejek, sajttal megszórva, krumplival, koktélparadicsommal együttsütve

Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. A java munkát a sütő végzi.

A paradicsom a kertben termett, a szeptemberi fagyoknál le kellett szedni, még most sem érett meg a napon teljesen.

Hozzávalók :
  • 6 db nagyobb gombafej (csiperke)
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg trapista sajt
  • 12 db kicsi újkrumpli
  • 6 db piros koktélparadicsom
  • 12 db zöld koktélparadicsom
  • olíva olaj
  • 6 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • petrezselyem
Elkészítés:

A krumplikat félig megfőzöm. A sajtot lereszelem. Egy serpenyőbe olajat öntök.

A gombák törzsét kitöröm, a hagymát aprítom. A hagymát betöltöm a gombákba, Berakom a serpenyőbe. A kolbász felkarikázom, ráteszem a hagymakupacra, a reszelt sajtot rászórom a gombákra.. A gombák köré rakom a krumplikat és a paradicsomokat. Meglocsolom olajjal, fűszerezem, ráteszem a kakukkfüvet, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 25 percig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra mindenből, a krumplira vágok petrezselymet.




P.S. A recept felkerült a Hírkereső  mai (2013.10.31.)  Gasztro Top-jába:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése