Hagymával, kolbásszal töltött gombafejek, sajttal megszórva, krumplival, koktélparadicsommal együttsütve
Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. A java munkát a sütő végzi.A paradicsom a kertben termett, a szeptemberi fagyoknál le kellett szedni, még most sem érett meg a napon teljesen.
Hozzávalók :
- 6 db nagyobb gombafej (csiperke)
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg füstölt kolbász
- 5 dkg trapista sajt
- 12 db kicsi újkrumpli
- 6 db piros koktélparadicsom
- 12 db zöld koktélparadicsom
- olíva olaj
- 6 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- petrezselyem
A krumplikat félig megfőzöm. A sajtot lereszelem. Egy serpenyőbe olajat öntök.
A gombák törzsét kitöröm, a hagymát aprítom. A hagymát betöltöm a gombákba, Berakom a serpenyőbe. A kolbász felkarikázom, ráteszem a hagymakupacra, a reszelt sajtot rászórom a gombákra.. A gombák köré rakom a krumplikat és a paradicsomokat. Meglocsolom olajjal, fűszerezem, ráteszem a kakukkfüvet, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 25 percig sütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra mindenből, a krumplira vágok petrezselymet.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.10.31.) Gasztro Top-jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése