Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal
Szeretem a gulyás minden fajtáját, bár bográcsban főzve az igazi, azért így is ehető volt ez a babgulyás.Hozzávalók:
- 30 dkg sertésoldalas
- 1 szelet füstölt szalonna
- 25 dkg tarkabab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 zeller
- 2 db nagy újkrumpli
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- zellerlevél
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- kömény
- liszt
- csípős paprikasűrítmény
- gulyáskrém
- olaj
- 2 dl tejföl
A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
A sertésoldalast kevés olajon megsütöm, félreteszem.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem az aprított fokhagymát, a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s az oldalast,. Amikor minden megfőtt, lisztes tejföllel behabarom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, s díszítem csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllell.
Fehér kenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése