HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 30., hétfő

Sonkával, kolbásszal rakott padlizsán, sajttal a tetején

Sonkával, kolbásszal rakott padlizsán, sajttal a tetején

Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 6 db nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db nagy újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 3 db nagy paradicsom
  • 5 dkg pizzasonka
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg trapista
  • 1 dl tejföl 
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolaj
Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm.

Közben a padlizsánt, a paradicsomot, s a kolbászt felszeletelem, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára  vágom. A hagymát és a padlizsánt egy kicsit megpirítom.
A krumplit megpucolom, s egy nagy serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttem, szeletelem a felét. Ráterítem a sonkát, erre jönnek a padlizsánszeletek, majd a hagyma, újabb krumpli és padlizsán Végül beborítom paradicsommal és paprikával., s kolbásszal. Minden réteget fűszerezek. Nyakonöntöm a tojásos tejföllel, tejjel, s beteszem a 180 C fokra melegített sütőbe, hólégkeverésen.

Míg a rakottas sül, lereszelem a sajtot. 45 perc elteltével rászórom a sajtot, s tovább sütöm, 5 perc után átkapcsolok grill fokozatra és aranybarnára sütöm.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.01.) Gasztro Top-jába:
8.- Sonkás-kolbászos rakott padlizsán (Mindmegette)
Ma (2013.10.02.) avanzsált a 3. helyre 
P.S.1.  A recept bekerült a tombola Az elmúlt egy hét TOP receptjei-be:
 9. - Sonkás-kolbászos rakott padlizsán
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése