Töltött gombafejek és paradicsom burgonya ágyon
Hozzávalók:
- 30 dkg sertés darált hús
- 10dkg rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 7 db nagy gomba
- 3 db paradicsom
- 1 db tojás
- Vegeta
- petrezselyem
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- kakukkfűt,
- új krumpli
- trapista
- füstölt sajt
- fűszeres olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát megdinsztelem a fűszerolajon egy serpenyőben, rádobom a darabolt fokhagymát és a darált húst. Addig kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy tálba. A gombáknak kivágom a közepét, a paradicsomoknak levágom a tetejét, kikanalazom a belsejét, a tálba teszem. Megszórom Vegetával, adok hozzá őrölt pirospaprikát, őrölt fekete borsot, kakukkfüvet, beleütöm a tojást, összekeverem. A krumplikat megfőzöm a héjában, megpucolom.A serpenyőben megpirítom a rizst, majd öntök rá vizet és félig megfőzöm, hozzákeverem a húshoz. Megtöltöm a gombákat és a paradicsomokat. A serpenyőbe felszeletelem a krumplit, rárakom a gombákat és paradicsomokat. A paradicsomokra visszateszem a sapkákat. A gombákat és paradicsomokat megszórom a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése