HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 14., csütörtök

Tavaszi leves

Tavaszi leves csipetkével

Hozzávalók:
  • zöldborsó
  • zöldbab
  • gomba
  • 1 db kiskarfiol fele
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • újhagyma
  • karalábé
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • zeller
  • zellerlevél
  • petrezselyem levél
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • chilli szósz
  • fűszerolaj
  • liszt

Elkészítés:

A répát és a fehérrépát, a paprikát és az újhagymát szeletelem, a zellert, a karalábét, a paradicsomot, gombát és a krumplit kockára vágom, a karfiolt rózsáira választom, a zeller és petrezselyem levelet, a hagymát és fokhagymát apróra vágom.

Az edényben a fűszerolajon megpirítom a répát, fehérrépát, zellert és karalábét kevés cukor hozzáadásával. Megszórom Vegetával, borssal és paprikával, felengedem vízzel, beleteszem a zöldborsót, krumplit, a hagymákat, a gombát és a karfiolt, a paprikát, paradicsomot, majd a zeller és petrezselyem levelet. Főzöm, mielőtt kész, beleszaggatom a csipetkéket, s keverek bele egy kevés lisztet. Aki akar tehet bele tejet és tejfölt is.Tálaláskor öntök bele chili szószt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése