Tavaszi leves csipetkével
Hozzávalók:- zöldborsó
- zöldbab
- gomba
- 1 db kiskarfiol fele
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- újhagyma
- karalábé
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db krumpli
- zeller
- zellerlevél
- petrezselyem levél
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- cukor
- chilli szósz
- fűszerolaj
- liszt
Elkészítés:
A répát és a fehérrépát, a paprikát és az újhagymát szeletelem, a zellert, a karalábét, a paradicsomot, gombát és a krumplit kockára vágom, a karfiolt rózsáira választom, a zeller és petrezselyem levelet, a hagymát és fokhagymát apróra vágom.Az edényben a fűszerolajon megpirítom a répát, fehérrépát, zellert és karalábét kevés cukor hozzáadásával. Megszórom Vegetával, borssal és paprikával, felengedem vízzel, beleteszem a zöldborsót, krumplit, a hagymákat, a gombát és a karfiolt, a paprikát, paradicsomot, majd a zeller és petrezselyem levelet. Főzöm, mielőtt kész, beleszaggatom a csipetkéket, s keverek bele egy kevés lisztet. Aki akar tehet bele tejet és tejfölt is.Tálaláskor öntök bele chili szószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése