HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 20., szerda

Burkában ment díjkiosztóra az énekesnő


A cikk a hvg.hu lapban jelent meg, változtatás nélkül adom közre:Burkában ment díjkiosztóra az énekesnő

Burkára emlékeztető nikáb fátyolban jelent meg egy énekesnő-producer egy Los Angeles-i díjkiosztón.

Az énekesnő, dalszerző, producer és divattervező M.I.A. burkában jelent meg a sci-fi-, horror- és fantasy-filmek, képregények és tévésorozatokat honoráló Scream Awards gálán (a Spike TV díjkiosztóján), amelyet a hétvégén rendeztek Los Angelesben.

A viseletről hírt adó buzzfeed.com arra is felhívja a figyelmet, hogy M.I.A. ruhája valójában nem az iszlám tradicionális viselete, az egész testet elfedő burka, hanem nikáb (arc)fátyol szoknyával.

Fotó: buzzfeed.com

Megjegyzés: Hobbychef

Szerintem ez a nő nem normális. Vajon akkor is ilyen lelkesen viselné ezt az öltözéket, ha 30 éven keresztül csak így mehetne ki az utcára, akár 40 fokos melegben is, s otthon is így kellene öltöznie, ha férfi vendégek vannak a házban, mint Iránban, vagy más bigott iszlám országban?
Mellesleg, az öltözék nem elég iszlámikus, a láb ugyanis nem látszhat ki, a körmök lakkozása pedig tilos! Az öltözék pedig túl színes. Az iszlám főleg a fekete, s esetleg a barna, a sötétkék színeket tűri meg a nőkön. A maximum tűréshatár a fekete pötty fehér alapon. Még az európai nőktől is megkövetelik minimum a köpeny viseletét. A legnevetségesebb élményünk az volt, hogy Persepolis (aminek pedig semmi köze nincs az iszlámhoz) romjait a feleségem csak fekete tsadorban nézhette meg, a bokáig érő köpeny nem volt elég. (Még jó, hogy ezt tudva, vittünk magunkkal tsadort.) De Qumba (iráni szent város) még így se engedték be, bár volt útvonal engedélyünk a külügyminisztériumtól.

A vallási fanatikusok, az iszlám rendőrség (Pasdaran) még a nagykövet feleségét is kirángatta Teheránban a fellobogózott diplomata rendszámú kocsiból, amikor a férjével a Külügybe ment, mert a haja kilátszott a kendő alól.

Kívánom ennek a buta nőnek, hogy legalább 1-2 évet éljen Iránban, az Iszlám Köztársaságban. Utána biztos nem akarna így beöltözni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése