HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 29., péntek

Kartoffel-Kürbis-Blech/Krumpli-tök tepsi





A közelgő Halloween alkalmából naponta felteszek egy receptet, melyek a LECKER.de lapon jelentek meg. Remélem, hogy a magazinnak nincs ellenére, hogy publikálom, s népszerűsítem a receptjeiket, különös tekintettel arra, hogy feltüntetem a forrást, felteszem az oldal logóját, s rálinkelek az eredeti oldalra.

Kartoffel-Kürbis-Blech

Kartoffel-Kürbis-Blech Rezept

Zutaten für 8-10 Personen:

  • 1,5 kg Kürbis (z. B.: Moschuskürbis)
  • 1,5 kg etwas größere Kartoffeln
  • 2 Knoblauchknollen
  • 8 Tomaten (à ca. 120 g)
  • 125-150 ml Olivenöl
  • je 3 Stiele Rosmarin, Salbei und Thymian
  • ca. 1 EL grobes Salz
  • grober Pfeffer aus der Mühle
kJ
1210
Eiweiß
6
Fett
13
KH
35
Broteinheiten
k.A.

Zubereitung:

Kürbis zerteilen, entkernen, in Spalten schneiden und schälen. In grobe Stücke schneiden. Kartoffeln gründlich waschen und längs halbieren. Knoblauchknollen halbieren. Tomaten waschen. Alles auf 2 dünn geölte Backbleche verteilen. Kräuter waschen, grob hacken und über das Gemüse streuen. Mit Rest Olivenöl beträufeln. Vor dem Backoen mit grobem Salz und Pfeffer kräftig würzen. Blech nacheinander im vorgeheozten Backofen (E-Herd: 200 °C/ Umluft: 175 °C/ Gas: Stufe 3) ca. 45 Minuten backen.

Zubereitungszeit ca. 1 1/4 Stunden. Pro Portion ca. 1210 kJ/390 kcal. E 6 g/F 13 g/KH 35 g.

Foto: Pretscher, City Food & Foto, Hamburg

Ein Rezept von Food & Foto


És a magyar fordítása a receptnek:

Krumpli-tök-tepsi

Hozzávalók: 8-10 személyre

Hozzávalók:

  • 1,5 kg tök
  • 1,5 kg nagyobb burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 db paradicsom
  • 1,25-1,5 dl olívaolaj
  • 1-1 szál rozmaring, zsálya, kakukkfű
  • kb. 1 evőkanál durva só
  • durván őrölt bors
Elkészítés:

A tököt feldaraboljuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk és meghámozzuk. Nagyobb darabora vágjuk. A krumplit alaposan megmossuk és hosszában felezzük. A fokhagymagerezdeket felezzük. A paradicsomot megmossuk. Mindent elosztunk a 2 beolajozott tepsin. A zödfűszereket megmossuk, durvára vágjuk és rászorjuk a zöldségekre. A sütés előtt durva sóval és borssal erősen fűszerezzük. A tepsiket egymás után az előre fűtött sütőben ( elektromos sütő: 200 C fok/ légkeverős 175 C fok/ Gáz 3. fokozat) kb. 45 percig sütjük.
Elkészítési idő: kb. 1 1/4 óra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése