HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 31., vasárnap

Zombie koktél

A közelgő Halloween alkalmából naponta felteszek egy receptet, melyek a LECKER.de lapon jelentek meg. Remélem, hogy a magazinnak nincs ellenére, hogy publikálom, s népszerűsítem a receptjeiket, különös tekintettel arra, hogy feltüntetem a forrást, felteszem az oldal logóját, s rálinkelek az eredeti oldalra.

Zombie - coctail


Zombie Rezept

Zutaten für 1 Glas (ca. 250 ml Inhalt):

  • 3 EL brauner Rum
  • 3 EL weißer Rum
  • 1 EL Apricot Brandy
  • 1 EL Lime Juice
  • 1 EL Limettensaft
  • 1 EL Ananassaft
  • 1 EL Grenadine
  • einige Eiswürfel zum Mixen
  • Crushed-Ice zu Auffüllen
  • Nach Belieben Minze, Ananas und Cocktailkirschen zum Verzieren
kJ
0
Eiweiß
0
Fett
0
KH
0
Broteinheiten
k.A.

Zubereitung:

Braunen und weißen Rum mit Apricot Brandy, Lime Juice, Limettensaft, Ananassaft, Grenadine und einigen Eiswürfeln in einen Shaker geben und kräftig schütteln. Crushed-Ice in ein Cocktailglas geben und mit dem Cocktail auffüllen. Nach Belieben mit Minze, Ananas und Cocktailkirschen verzieren.

Zubereitungszeit ca. 5 Minuten.

Foto: Först, City Food & Foto, Hamburg

Ein Rezept von Food & Foto


És a magyar fordítása a receptnek:

Zombie - koktél

Hozzávalók 1 pohárhoz (kb 2,5 dl):

  • 3 ek barna rum
  • 3 ek fehér rum
  • 1 ek barack pálinka
  • 1 ek lime (zöld citrom) juice
  • 1 ek édes citromszaft
  • 1 ek ananász szaft
  • 1 ek gránátalma
  • néhány jégkocka a keveréshez
  • aprított jég a feltöltéshez
  • tetszés szerint menta, ananász és koktélcseresznye a díszítéshez.

Elkészítés:

A barna és fehér rumot a barackpálinkával, a lime juice-val, a citrom szafttal, az ananász szafttal, a gránát almával és néhány jégkockával egy shakerbe tesszük és erősen rázogatjuk. Egy koktél pohárba aprított jeget teszünk és felöntjük a koktéllal. Tetszés szerint mentával, ananásszal és koktélcseresznyével díszítjük.

Elkészitési idő: kb. 5 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése