HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 1., péntek

Pulyka fasírt petrezselymes krumplival

Pulyka fasírt petrezselymes krumplival

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 db zsemle
  • tej
  • hagyma
  • fokhagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • chilipaprika
  • petrezselyem
  • olaj
  • újkrumpli

Elkészítés:

A zsemléket tejbe áztatom, az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát, s a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba. Hozzáadom a zsemlét, összenyomkodom, beleteszem a tojást, sózom, megszórom borssal, paprikával, az apróra vágott chilipaprikával. Jól összekeverem, kis lapos pogácsákat formázok, bő olajban kisütöm. Petrezselymes, sült újkrumplival tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése