Vörösboros sertéspörkölt baconos tésztával
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús (comb vagy lapocka)
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db hegyes zöld paprika
- 4 db paradicsom
- chilipaprika (ízlés szerint)
- ételízesítő
- őrölt feketebors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény (elhagyható)
- vörösbor
- tej
- húsleveskocka
- olaj
- fokhagyma
- bacon
- petrezselymes só
- tészta
- tejföl
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom ételízesítővel, borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm, keverek hozzá egy kevés tejet.
Vízben megfőzöm a tésztát.
Egy másik serpenyőbe teszek olajat, beleteszem a feldarabolt bacont, megpirítom, rádobom a fokhagymát, hozzákeverem a tésztát.
Tálaláskor a tányérra teszem a tésztát, mellé a pörköltet, amire teszek 1 kanál tejfölt. A tányérra teszek még savanyúságot: piros paprikát, hagymát és uborkát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése