HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 24., vasárnap

Vörösboros sertéspörkölt baconos tésztával


Vörösboros sertéspörkölt baconos tésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús (comb vagy lapocka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db hegyes zöld paprika
  • 4 db paradicsom
  • chilipaprika (ízlés szerint)
  • ételízesítő
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény (elhagyható)
  • vörösbor
  • tej
  • húsleveskocka
  • olaj
A tésztához:
  • fokhagyma
  • bacon
  • petrezselymes só
  • tészta
  • tejföl

Elkészítés:

A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.

Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom ételízesítővel, borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm, keverek hozzá egy kevés tejet.

Vízben megfőzöm a tésztát.

Egy másik serpenyőbe teszek olajat, beleteszem a feldarabolt bacont, megpirítom, rádobom a fokhagymát, hozzákeverem a tésztát.
Tálaláskor a tányérra teszem a tésztát, mellé a pörköltet, amire teszek 1 kanál tejfölt. A tányérra teszek még savanyúságot: piros paprikát, hagymát és uborkát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése