HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 26., kedd

Feuriges Kürbis-Chili/Tüzes tök-chili



Tüzes tök-chili


A közelgő Halloween alkalmából naponta felteszek egy receptet, melyek a LECKER.de lapon jelentek meg. Remélem, hogy a magazinnak nincs ellenére, hogy publikálom, s népszerűsítem a receptjeiket, különös tekintettel arra, hogy feltüntetem a forrást, felteszem az oldal logóját, s rálinkelek az eredeti oldalra.

Feuriges Kürbis-Chili

Feuriges Kürbis-Chili Rezept

Zutaten für 4 Personen:

  • 800 g Kürbis (z. B. Hokkaido- oder Gartenkürbis)
  • 1-2 Knoblauchzehen
  • 1 mittelgroße Zwiebel
  • 2 Stangen Staudensellerie
  • 1 rote Chilischote
  • 2 EL Öl
  • 500 g gemischtes Hack
  • Salz
  • schwarzer Pfeffer
  • 1 Dose (850 ml) Tomaten
  • 1 Dose (425 ml) Kidney-Bohnen
kJ
2220
Eiweiß
35
Fett
31
KH
24
Broteinheiten
k.A.

Zubereitung :

1. Kürbis in Spalten schneiden, entkernen und schälen. Fruchtfleisch in Stücke schneiden. Knoblauch und Zwiebel schälen und fein würfeln. Sellerie putzen, waschen und klein schneiden. Chili entkernen und hacken.
2. Öl in einem großen Topf erhitzen. Hack darin krümelig braten. Mit Salz und Pfeffer kräftig würzen. Zwiebel, Knoblauch, Kürbis, Sellerie und Chili kurz mitbraten. 1/8 l Wasser und Tomaten samt Saft einrühren. Tomaten grob zerkleinern. Alles aufkochen und zugedeckt ca. 25 Minuten schmoren.
3. Bohnen abspülen und abtropfen lassen. Zum Chili geben und ca. 5 Minuten weiterschmoren. Abschmecken.
Getränk: kühles Bier.

Ein Rezept von kochen&genießen
Ausgabe 10 / 2005
Egy kedves blogtársam bejegyzése után elhatároztam, hogy a németül nem beszélők kedvéért közzéteszem a receptet magyarul is. Ime:

Tűzes (csípős) tök-chili

Hozzávalók:

  • 80 dkg tök (pl. Hokkaido, vagy kerti)
  • 1-2 fokhagyma gerezd
  • 1 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 2 szál angol zeller
  • 1 piros chilipaprika
  • 2 ek olaj
  • 50 dkg vegyes darált hús
  • fekete bors
  • 1 doboz paradicsom
  • 1 doboz Kidney (spanyol) bab

Elkészítés:

A tököt csíkokra vágjuk, kimagozzuk és meghámozzuk.A tökhúst darabokra vágjuk. A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A zellert megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. A chilit kimagozzuk és összevágjuk.
Egy nagy fazékban felhevítjük az olajat. A vagdalthúst morzsalékosra sütjük. Sóval és borssal bőségesen megfűszerezzük. A hagymát, fokhagymát, tököt, zellert és a chilit rövid ideig együtt sütjük vele. 1/8 l vízet és a paradicsomszószt összekeverjük. A paradicsomot durván összeaprítjuk. Az összeset felfőzni, s lefedve kb. 25 percig pároljuk.
A babot leöblitjük, és hagyjuk megszáradni. Hozzáadjuk a chilihez és kb. 5 percig továbbpároljuk. Ízesítjük.
Ital: hideg sör

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése