Húsos rakott tök csőben sütve
Hozzávalók:
- 1 nagyobb tök fele
- 30 dkg darált sertés hús
- 1 pohár rizs
- 2 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- kakukkfű
- olívaolaj
- vaj
- zsemlemorzsa
- 2 db paradicsom
- reszelt sajt (trapista és füstölt)
- reszelt Parmezan
- tej
- tejföl
Elkészítés:
A tököt kettévágom, meghámozom, s kiszedem a magját, legyalulom, félreteszem.Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a darált húst, s fakanállal, kevergetem, illetve szétválasztom az összetapadt húsokat, hozzáadom a fokhagymát. Amikor a hús már kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
A serpenyőben megpirítom a rizst, adok hozzá Vegetát, s felengedem vízzel, félig megfőzöm. Időnként megkavarom, hogy ne ragadjon össze. Hozzáadom a keverő tálhoz, ütök bele egy tojást, fűszerezem, s jól összekeverem.
Egy nagyobb fajansz tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, elterítem rajta a tök felét, megszórom borssal és Vegetával, majd ugyancsak elterítem rajta a hús és rizs keverékét, végül lezárom a tök másik felével. Megszórom Vegetával, borssal. Locsolok rá egy kevés tejet. A 2 paradicsomot felszeletelem, s elrendezem a tök felületén. Majd bőségesen teszek rá tejfölt, megszórom a kakukkfűvel. Végül rászórom a reszelt sajtokat, meghintem zsemlemorzsával, majd Parmezannal. Lefedem egy fóliával , s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, s légkeverő funkcióban 45 percig sütöm. Leszedem a fóliát és készre sütöm.
Sütés előtt ... ... és után
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése