HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 5., kedd

Vörösboros sertés pörkölt

Vörösboros sertés pörkölt, tarhonyával

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús (comb, vagy lapocka)
  • 2 fejvöröshagyma
  • 3 gerezdfokhagyma
  • 2 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • chilipaprika (ízlés szerint)
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény (elhagyható)
  • vörösbor (nem hagyható el, különösen nem a szakács része)
  • tejföl
  • 50 dkg tarhonya (házi készítésű)
  • húsleveskocka
  • olaj

Elkészítés:

A húst kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom Vegetával, borsóval, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort és készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.

Közben egy másik edényben olajon egy kicsit megpirítom a tarhonyát, majd felengedem vízzel, beleteszem a húsleveskockát és készre főzöm. Főzés közben lehetőleg ne kevergessük. Mikor kész sózom és egy kevés olajat adok hozzá.
Tálaláskor teszek a tányérra tarhonyát és rá a pörköltet (én nem keverem össze). Aki akar tehet rá egy kanál tejfölt. Uborkasalátát fogyasztottam hozzá, s vörösbort kortyolgattam rá, miközben írtam ezt a bejegyzést.

Megjegyzés: A tarhonyát egyik barátunk édesanyjától kaptuk, isteni tésztákat készít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése