Vörösboros sertés pörkölt, tarhonyával
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús (comb, vagy lapocka)
- 2 fejvöröshagyma
- 3 gerezdfokhagyma
- 2 db paprika
- 4 db paradicsom
- chilipaprika (ízlés szerint)
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény (elhagyható)
- vörösbor (nem hagyható el, különösen nem a szakács része)
- tejföl
- 50 dkg tarhonya (házi készítésű)
- húsleveskocka
- olaj
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.Egy serpenyőben a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom Vegetával, borsóval, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort és készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.
Közben egy másik edényben olajon egy kicsit megpirítom a tarhonyát, majd felengedem vízzel, beleteszem a húsleveskockát és készre főzöm. Főzés közben lehetőleg ne kevergessük. Mikor kész sózom és egy kevés olajat adok hozzá.
Tálaláskor teszek a tányérra tarhonyát és rá a pörköltet (én nem keverem össze). Aki akar tehet rá egy kanál tejfölt. Uborkasalátát fogyasztottam hozzá, s vörösbort kortyolgattam rá, miközben írtam ezt a bejegyzést.
Megjegyzés: A tarhonyát egyik barátunk édesanyjától kaptuk, isteni tésztákat készít.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése