HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 7., csütörtök

Exotikus paprikánk - Cambuci Pepper

Exotikus paprikánk -

Rare Ubatuba Cambuci Pepper



A paprikát valószínűleg a portugálok hozták Dél-Amerikából Európába a XVIII. században. Számtalan neve ismeretes: Balloon, Pimenta Cambuci, Campane, Peri Peri, Ubatuba Cambuci, Nepalese bell, Aji Flor, Orchid and Bishops Hat. Kis mérete ellenére rendkívül csípős.

Mexikóban volt alkalmam sok évvel ezelőtt megkóstolni, azóta csak a Travel Chanelen és főzőműsorokban (külföldi gyártásúak) láttam. Itthon csak nem régen találkoztam vele.

A feleségem szerzett néhány magot és egy ládában elültette, a szabadba nem merte kiültetni, így továbbra is a ládában van a hátsó teraszon, szélvédett helyen, ahol délelőttől napnyugtáig kap fényt, ha süt a nap, ami mostanában sajnos nem jellemző. Azért szépen növekednek.


A vizsla a farkával levert egyet (még nem kifejlett állapotban), így megtudom mutatni az első saját termést.


Önmegtartóztató leszek, s egynek a magját nem eszem meg, hanem újra elültetem. Elvégre Robinson is kicsiben kezdte. Egyszer talán még ültetvényünk is lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése