HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 4., hétfő

Belga holdsör



Teliholddal erjesztik a sört Belgiumban

A cikket a DELUXE lapban találtam:



Egy belga cég olyan sörrel lép piacra október végén, amelyet telihold fényével erjeszt.


A Hold, mint gyorsító
Sokféle hatása van a holdciklusoknak az emberi életre, egy belga sörfőzde szerint még az italok ízét is befolyásolják. A Brewery Caulier olyan sörrel lép piacra október végén, amelyet őszi telihold fényével érlel.

A peruwelzi családi sörfőzde kísérletei alapján a telihold jelentősen felgyorsítja az érlelési folyamatot, hétről öt napra rövidül a procedúra. Ráadásul ezalatt extra ízt kap az ital, anélkül, hogy túlságosan nyerssé válna.

Működését az 1930-as években kezdte a sörfőzde, amelynek holdérlelte, Paix-Dieu névre keresztelt itala tízszázalékos alkoholtartalommal és a hosszabb érlelésű idejű sörökénél erősebb ízzel büszkélkedhet.

Október 31-én indul az értékesítés, az 1840-es évekből származó módszereket is használó családi cég 12 ezer palack elkészítését tervezi. Már tárgyalnak az amerikai és japán exportról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése