Grog
Elismerem, a mostani időjáráshoz jobban passzol a a grog, mint a limonádé. Ezért hát jöjjön a grog.
A grog története:
Grog
A XIII. századi hajósok nagy mennyiségű vizet tároltak a fedélzeten, hogy kibírják a többhónapos tengeri utakat. Ám a víz gyorsan megposhadt és bealgásodott. Hogy ihatóbbá tegyék és fertőtlenítsék az állott löttyöt, elkezdték keverni: először sörrel, majd rummal, amelyet – ahogy ez már lenni szokott – egyre nagyobb dózisban adagoltak a vízhez. Később az is feltűnt, hogy a legénységnek azon tagjai, akik citromlével dúsították az így kapott italt, egészségesebbek, és jobban bírják a strapát. Így jött létre eredetileg a grog, amely ma már jóval több összetevőt tartalmaz: a forró víz, a rum és a citromlé mellett egy kis cukor – esetleg méz –, egész szegfűszeg és egy szál fahéj alkotja a tél egyik legkellemesebb forró italát. Néha a grogot sima forró víz helyett teával készítik, ám a füvet csak rövid ideig áztatják, hogy íze ne nyomja el a többi összetevőt.Szerző: Elisa Day
Forrás: DINING GUIDE, SZALONSPICC
A grog:
Hozzávalók:
- 6 cl barna rum
- 1 cl citromlé
- cukor
- egész szekfűszeg
- 1 fahéj
- citromhéj
- 1,5 dcl forró víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése