HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 30., szombat

Rántott hús



Rántott hús sertéskarajból

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéskaraj
  • bors
  • paprika
  • liszt
  • tojás
  • saját készítésű prézli
  • olaj

Elkészítés:

A húst kiklopfolom, a széleit bevágom, sózom, borsozom, megszórom paprikával. Megforgatom a panírban (a tojásban és a prézliben kétszer), s bő olajban kisütöm. Tálaláskor a tányérra helyezem a hússzeleteket, teszek rá egy citromszeletet. (Lehet salátalevelet is tenni alá.) Köretként sült krumplit és párolt rizst adok hozzá. Az utóbbit megszórom petrezselymes sós fűszerkeverékkel.
Vegyes savanyúságot (saját készítmény) teszek a tányérra.


Megjegyzés:

A rántott hús a Wiener Schnitzel magyarított változata. Az eredeti Bécsi szelet borjúból készül, méghozzá borjú bordából. A bécsi húsa omlósabb, míg a mi rántott húsunk szárazabb, de talán ízesebb. Mindenesetre számos étteremben becsapják a vendéget, s Wiener Schnitzel gyanánt sertéshúst tálalnak. (A sertés olcsóbb, mint a borjú!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése