HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 6., szerda

Szilvás pite



Szilvás pite

Hozzávalók:

  • 40 dkgbarna liszt,
  • 3 dkg vaj
  • kevés tej
  • 30 dkg barna cukor
  • porcukor
  • 1 sütőpor
  • 3 tojás
  • fahéj
  • darált dió
  • citrom reszelt héja
  • szilva
  • gríz

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 1/2 óráig pihentetjük. Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit. Az egyik tésztát belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a kimagozott félbevágott szilvát, diót, grízt, a fahéjat, cukrot. Ráborítjuk-nyomkodjuk a másik lapot, villával megszúrkodjuk, szórunk rá barna cukrot. Kb.20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, vizes késsel szeleteljük. Megszórjuk porcukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése