Hexen-Kartoffelsalat
- 1 kg festkochende Kartoffeln
- je 1 grüne und orange Paprikaschote (à ca. 250 g)
- 4 Tomaten (à 80 g)
- 4 dünne Stangen Lauchzwiebeln (ca. 100 g)
- 80 g Rucolasalat
- 4 EL Weißwein-Essig
- 1 EL Senf
- 1 TL Honig
- 6 EL Olivenöl
- Salz
- Pfeffer
- 1 EL Öl
- 4 Scheiben Kasselerkotelett (à ca. 120 g)
- grob zerstoßener weißer Pfeffer
- Eiswasser
Zubereitung:
Kartoffeln waschen, in Wasser aufkochen und bei mittlerer Hitze ca. 20 Minuten garen. Inzwischen Paprika halbieren, entkernen, waschen und flach drucken. Mit einer Fledermausform aus jeder Paprikaschote 4 Fledermäuse ausstechen. Tomaten waschen, putzen und in Spalten schneiden. Lauchzwiebeln putzen, waschen und in ca. 10 cm lange Stücke schneiden. Lauchzwiebelstücke zu einem Drittel einschneiden und die "Hexenbesen" ca. 5 Minuten in Eiswasser legen. Kartoffeln abgießen, abschrecken und abtropfen lassen. Rucolasalat waschen und trocken tupfen. Für die Vinaigrette Essig, Senf und Honig verrühren. Olivenöl nach und nach darunterschlagen und mit Salz und Pfeffer würzen. Kartoffeln pellen, in Scheiben schneiden und in eine große Schüssel geben. Rucolasalat, Tomaten, "Fledermäuse" und "Hexenbesen" dazugeben und mit der Vinaigrette vermischen. Öl in einer Pfanne erhitzen und Kasseler darin ca. 2 Minuten pro Seite braten. Herausnehmen und mit dem Kartoffelsalat auf Tellern anrichten. Mit grob zerstoßenem weißem Pfeffer bestreuen. Zubereitungszeit ca. 45 Minuten. Pro Portion ca. 2260 kJ/540 kcal. E 32 g/F 28 g/KH 39 g. Foto: Ahnefeld, City Food & Foto, Hamburg |
Ein Rezept von Food & Foto
És a magyar fordítása a receptnek:
Boszorkány burgonyasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg keményen fövő burgonya
- 1-1 db zöld és narancs színű paprika (kb. 25 dkg)
- 4 db paradicsom (32 dkg)
- 4 vékony újhagyma (kb. 10 dkg)
- 8 dkg Rucola saláta
- 4 ek fehérbor ecet
- 1 ek mustár
- 1 tk méz
- 6 ek olívaolaj
- só
- bors
- 1 ek olaj
- 4 szelet oldalas (á kb. 12 dkg)
- durván morzsolt fehér bors
- jeges víz
A burgonyát megmossuk, feltesszük vízben főni és közepes hőnél kb. 20 percig pároljuk. Közben a paprikákat felezzük, kimagozzuk, megmossuk és laposra nyomjuk. Egy denevérformával minden egyes paprikából 4 denevért kiszúrunk. A paradicsomot megmossuk, megpucoljuk és csíkokra vágjuk. Az újhagymákat megpucoljuk, megmossuk és kb. 10 cm hosszú darabokra vágjuk. Az újhagyma darabokat egy harmad részéig bevágjuk és a "boszorkányseprüket" kb. 5 percre a jeges vízbe helyezzük. A burgonyákról leöntjük a vizet, lehűtjük és száradni hagyjuk. A rucola salátát megmossuk és szárazra itatjuk. A vinaigrettehez az ecetet, mustárt és mézet összekeverjük. Az olívaolajat fokozatosan hozzákeverjük, s sóval és borssal fűszerezzük. A burgonyát meghámozzuk, szeletekre vágjuk és beletesszük egy nagy tálba. A rucola salátát, paradicsomokat, A "denevéreket és a "boszorkányseprűket" hozzáadjuk és összekeverjük a vinaigrette-vel. Olajat hevítünk egy serpenyőben és a hús szeleteket oldalanként kb. 2 percig sütjük. Kivesszük és a burgonyasalátával tányérokra szervírozzuk. Durván morzsolt fehér borssal megszórjuk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése