Csokoládéval kóstolhatjuk a pálinkát a Budai Várban
A cikk a DELUXE-ban jelent meg:Csütörtökön (október 7-én) nyitja meg kapuit a 2010-es Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál a Hunyadi udvarban. Idén a megszokott kínálat mellett egyedi csokoládék és finom pálinkák összekóstolásával újabb élményeket kínál a rendezvény, továbbá olyan berendezéseket is megismerhetünk, amelyek lehetővé teszik az otthoni pálinkafőzést.
A 2010-es Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon idén is a minőség, magyar pálinkáké és kolbászoké lesz a főszerep, az idei rendezvény azonban új tematikával is előrukkol.
Prémiumkategóriás, 100 százalék kakaóvajból készült fehér- és tejcsokoládékat kínálnak ugyanis a nedűkhöz, aszalt eper, málna, sárgabarack, különféle magvak és színes, ehető virágok színesítik az összképet. A magas minőségű magyar pálinkákkal együtt kóstolva egy eddig ismeretlen gasztronómiai élményben lehet részünk.
Újra a pálinkaszerelmeseké a vár
Aki maga főzi pálinkáját, pontosan tudja, mi kerül a főzőüstbe, hogy a mennyiségre, vagy a minőségre helyezi a hangsúlyt, a saját ízlésének megfelelő pálinkát főz-e, illetve azt is eldöntheti, hogy maga felügyeli-e a főzés egész folyamatát. Így végül azt ihatja, amit valóban maga főzött.
Mindez most már törvényben engedélyezett, hiszen már legálisan is készíthetünk otthon pálinkát. Az ehhez szükséges, elsőre bonyolultnak tűnő berendezésekkel is megismerkedhetünk a Budai Vár Hunyadi udvarában.
Október 7. és 10. között közel húsz pálinkaház nemes nedűit, továbbá a legnagyobb kolbászmesterek hungarikumait és a Gianni által ajánlott minőségi olasz grappákat ízlelhetjük meg.
Most hogy már magunk is megfőzhetjük otthon megjelentek az első könyvek is. Már nem mintha nem főzhetett volna magának aki akart leszámítva az iszonyatos bűzt.
VálaszTörléshttp://konyv-konyvek.hu/hazi_palinkafozes