HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 27., szerda

Kürbis-Kokos-Tarte/Tökös kókuszos torta





A közelgő Halloween alkalmából naponta felteszek egy receptet, melyek a LECKER.de lapon jelentek meg. Remélem, hogy a magazinnak nincs ellenére, hogy publikálom, s népszerűsítem a receptjeiket, különös tekintettel arra, hogy feltüntetem a forrást, felteszem az oldal logóját, s rálinkelek az eredeti oldalra.

Kürbis-Kokos-Tarte


Kürbis-Kokos-Tarte Rezept

Zutaten für 16 Stücke:

  • 25 g Kokosraspel
  • 250 g Mehl
  • 110 g Zucker
  • 1 Päckchen Vanillin-Zucker
  • 1 Ei (Größe M)
  • Salz
  • 125 g Butter
  • 800 g Kürbis (z. B. Hokkaido)
  • 1 Päckchen Puddingpulver "Vanillegeschmack" (für 1/2 l Milch; zum Kochen)
  • 400 ml klarer Apfelsaft
  • geröstete Kokoschips zum Verzieren
  • Fett und Mehl für die Form
kJ
790
Eiweiß
3
Fett
8
KH
25
Broteinheiten
k.A.

Zubereitung:

Kokosraspel in einer Pfanne ohne Fett goldbraun rösten, herausnehmen und abkühlen lassen. Mehl, 60 g Zucker, Vanillin-Zucker, Ei, 1 Prise Salz und Butter in Flöckchen mit den Knethaken des Handrührgerätes zu Streuseln verkneten. 100 g Streusel abwiegen und kalt stellen. Rest zu einem glatten Teig verkneten, in Folie wickeln und 30 Minuten kalt stellen. Inzwischen Kürbis waschen, trocken reiben und halbieren. Kürbiskerne mit einem Esslöffel herauskratzen. Kürbisfleisch in grobe Stücke schneiden. Puddingpulver, 50 g Zucker und 100 ml Apfelsaft glatt rühren. 300 ml Apfelsaft aufkochen. Kürbis zufügen und 3-4 Minuten köcheln lassen. Vom Herd ziehen, angerührtes Puddingpulver einrühren und aufkochen. 1 Minute köcheln lassen. Kokosraspel unterheben und kurz beiseite stellen. Teig rund (32 cm Ø) ausrollen. Eine gefettete, mit Mehl ausgestäubte Tarteform (26 cm Ø), mit Lift-off-Boden, damit auskleiden. Kürbiskompott einfüllen und die kalt gestellten Streusel darüber verteilen. Auf unterer Stufe im vorgeheizten Backofen (E-Herd: 200 °C/ Umluft: 175 °C/ Gas: Stufe 3) ca. 30 Minuten backen. Herausnehmen und auf einem Kuchengitter auskühlen lassen. Eventuell mit gerösteten Kokoschips verzieren.

Zubereitungszeit ca. 1 1/4 Stunden. 10 Minuten Wartezeit. Pro Stück ca. 790 kJ/190 kcal. E 3 g/F 8 g/KH 25 g

Foto: Pretscher, City Food & Foto, Hamburg

Ein Rezept von Food & Foto


És a magyar fordítása a receptnek:

Tökös kókuszos torta

Hozzávalók 16 darabra:

  • 2,5 dkg Kókuszreszelék
  • 25 dkg liszt
  • 11 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 1 db közepes nagyságú tojás

  • 12,5 dkg vaj
  • 80 dkg tök (pl. Hokkaido)
  • 1 csomag vanília ízű Pudingpor ( 1/2 l tejhez; főzni)
  • 4 dl tiszta almalé
  • resztelt kókuszchips a díszítéshez
  • zsír és liszt a formához

Elkészítés:

A kókusz reszeléket egy serpenyőben zsír nélkül aranybarnára pirítani, kivenni és hűlni hagyni. A lisztet, 6 dkg cukrot, vaníliacukrot, tojást, 1 csipet sót és vajat egy kézi habverő dagasztókampójával összegyúrni. A díszítő mázból 10 dkg-ot lemérni és hidegre tenni. A maradékot sima tésztává gyúrni, fóliába tekerni és 30 percre hidegre tenni. Közben a tököt megmosni, szárazra dörgölni és felezni. A tökmagot egy evőkanállal kikaparni.

A tök húsát durva darabokra vágni. A pudingport, 5 dkg cukrot és 1 dl almalevet simára keverni. 3 dl almalevet felfőzni. A tököt hozzáadni és 3-4 percig főzögetni. A tűzhelyről lehúzni, a bekevert pudingport hozzákeverni és felfőzni. 1 percig főzni. A kókuszreszeléket beletenni és rövid időre félre állítani. A tésztát 32 cm átmérőjű kerekre kinyújtani. Egy kizsírozott, liszttel beszórt 26 cm átmérőjű tortaformát, tapadásmentes fenékkel kibélelni.
A tökkompótot beletölteni és a hidegre állított díszítőmázat elteríteni rajta. Egy előmelegített sütő (villanytűzhelynél 200 C fokon /légkeverősnél 175 C fokon/ gáztűzhelynél 3. fokozaton, az alsó rácson kb. 30 percig sütni. Kivenni és egy tésztarácson kihűlni hagyni. Esetleg pirított kókuszchippel díszíteni.

Elkészítési idő: kb. 1 1/ óra. 10 perc várakozási idő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése