HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 12., kedd

Minden pénteken olcsóbb a hal az éttermekben




Minden pénteken olcsóbb a hal az éttermekben

A cikket a DELUXE oldalon találtam:



Péntektől 40 százalékkal olcsóbban ehetnek a vendégek busából, pontyból és afrikai harcsából készült ételeket októberben és novemberben a Minden Péntek Halpéntek elnevezésű akcióhoz csatlakozó éttermekben.

A Halra Magyar, Halra Bor! mozgalmat ez év augusztusában indították el azzal a céllal, hogy az emberek minél több, az egészséges táplálkozást jelentő magyar halat fogyasszanak - közölte Somorai László, a szervező Aranyponty Zrt. kommunikációs vezetője.


Olcsóbbak a halak pénteken

Ehhez kapcsolódva, az éttermek közötti halételfőző-verseny mellett októberben és novemberben 40 százalékkal olcsóbban ehetnek a vendégek busából, pontyból és afrikai harcsából készült ételeket a programban részt vevő éttermekben. A kérdőívet kitöltő, kedvezménnyel étkező vendégek között havonta 2 fős halvacsorát, horgászati lehetőséget Rétimajorban, valamint bort, pólókat, kötényeket, partedliket sorsolnak ki.

Míg Japánban az emberek évi 70-80 kilogramm különböző, nagyrészt tengeri halat esznek, addig Magyarországon személyenként mindössze 3 kilogramm halat fogyasztunk, azt is leginkább karácsonykor. A reformhadjárat nem titkolt célja tehát a hal "visszacsempészése" a magyar tányérokra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése