Paradicsomos, chili szószos Székely-káposzta tejföllel
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéslapocka
- füstölt szalonna
- libazsír
- 60 dkg savanyú káposzta
- 2 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- chili
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt kömény
- babérlevél
- majoranna
- kapor
- chili szósz
- paradicsomlé, vagy Tomato Ketchup
- vörösbor
- tejföl
Elkészítés:
Egy serpenyőben libazsírban megsütöm a darabokra vágott füstölt szalonnát, hagymát és fokhagymát. Hozzáadom a paprikát, chilit, s a feldarabolt húst, majd a paradicsomot. Sózom, borsozom, s megszórom bőségesen őrölt piros paprikával, félig megpárolom.Egy másik edénybe teszem a húst, hozzáadom a savanyú káposztát, melyet előzőleg kinyomkodtam, teszek bele babérlevelet, megszórom majorannával és kapor levéllel, s tovább főzöm. Amikor majdnem kész öntök bele vörösbort (aki a fehérbort jobban szereti önthet bele rizlinget). Amikor kész, öntök bele chili szószt és paradicsomlevet (vagy ketchupot), egy doboz tejfölt, elkeverem, s felforralom. Aki akar szórhat bele lisztet is.
Tálaláskor adok még néhány kanál tejfölt a Székely-káposztára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése