HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 10., vasárnap

Paradicsomos, chilis Székely-káposzta


Paradicsomos, chili szószos Székely-káposzta tejföllel

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéslapocka
  • füstölt szalonna
  • libazsír
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 2 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • chili
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • babérlevél
  • majoranna
  • kapor
  • chili szósz
  • paradicsomlé, vagy Tomato Ketchup
  • vörösbor
  • tejföl

Elkészítés:

Egy serpenyőben libazsírban megsütöm a darabokra vágott füstölt szalonnát, hagymát és fokhagymát. Hozzáadom a paprikát, chilit, s a feldarabolt húst, majd a paradicsomot. Sózom, borsozom, s megszórom bőségesen őrölt piros paprikával, félig megpárolom.

Egy másik edénybe teszem a húst, hozzáadom a savanyú káposztát, melyet előzőleg kinyomkodtam, teszek bele babérlevelet, megszórom majorannával és kapor levéllel, s tovább főzöm. Amikor majdnem kész öntök bele vörösbort (aki a fehérbort jobban szereti önthet bele rizlinget). Amikor kész, öntök bele chili szószt és paradicsomlevet (vagy ketchupot), egy doboz tejfölt, elkeverem, s felforralom. Aki akar szórhat bele lisztet is.

Tálaláskor adok még néhány kanál tejfölt a Székely-káposztára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése