Ecetes, olajos fokhagyma eltevése
Hozzávalók:
- 1 kg fokhagyma
- só
- egész fekete bors
- őrölt fekete bors
- mustármag
- babérlevél
- mézes almaecet
- tárkonyos ecet
- cseresznyepaprika
- olívaolaj
Elkészítés:
A fokhagymát megpucolom, gerezdekre szedem, s üvegekbe teszem 2-3 babérlevéllel, a tetejükre cseresznyepaprika kerül. Szórok rá egész borsot, mustármagot, meghintem őrölt borssal, sózom. Kb 3/4 részig öntök rá az ecetekből, majd az olívaolajból, lezárom és polcra teszem.Minél tovább áll, annál finomabb. Iránban volt olyan, amit évekig érleltem. Már barnás volt, édeskés, s egyáltalán nem volt kellemetlen fokhagyma illatú.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése