HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 25., hétfő

Ecetes, olajos fokhagyma eltevése

Ecetes, olajos fokhagyma eltevése

Hozzávalók:

  • 1 kg fokhagyma

  • egész fekete bors
  • őrölt fekete bors
  • mustármag
  • babérlevél
  • mézes almaecet
  • tárkonyos ecet
  • cseresznyepaprika
  • olívaolaj

Elkészítés:

A fokhagymát megpucolom, gerezdekre szedem, s üvegekbe teszem 2-3 babérlevéllel, a tetejükre cseresznyepaprika kerül. Szórok rá egész borsot, mustármagot, meghintem őrölt borssal, sózom. Kb 3/4 részig öntök rá az ecetekből, majd az olívaolajból, lezárom és polcra teszem.

Minél tovább áll, annál finomabb. Iránban volt olyan, amit évekig érleltem. Már barnás volt, édeskés, s egyáltalán nem volt kellemetlen fokhagyma illatú.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése