HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 29., péntek

Cukkini krémleves



Cukkini krémleves

Hozzávalók:
  • 2 db cukkini
  • 1 hagyma
  • vaj
  • ételízesítő
  • bors
  • curry
  • fehér bor
  • tej
  • tejszín
  • petrezselyem
  • petrezselymes só
  • sajt
Elkészítés:
A cukkinit feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe vajat teszünk. A cukkinit és a hagymát rátesszük. Adunk hozzá ételízesítőt, fekete borsot és curryt. Felöntjük vízzel és készre főzzük. A leveshez hozzáöntjük a fehérbort, a tejet és a tejszínt, beleszórjuk a felaprított petrezselymet és összeturmixoljuk.Tányérra szedjük a levest, beletesszük a kockára vágott sajtot, megszórjuk curryval, s petrezselymes sóval és microban megmelegítjük, hogy a sajt egy kicsit megolvadjon.
Megjegyzés:
Imádom a cukkinit és a cukkini krémlevest. Ha valaki netán követte a blogomat, az láthatta, hogy már többféle verzióban elkészítettem, s feltettem ide. Nem tudom megunni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése