Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel, kolbásszal, krumplival, csipetkével
Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt csülök
- 1/2 szál füstölt kolbász
- szalonna
- 20 dkg tarkabab
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem-
gyökér - 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 2 db krumpli
- 1db zöldpaprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- zellerlevél
- petrezselyem
- 2 db babérlevél
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- gulyáskrém
- Erős Pista
- kömény
- 1 db tojás
- liszt
- tejföl
A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom.
Másnap a csülköt felteszem főni, másfél óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. Amíg a csülök főtt, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s öntök bele vörösbort. Amíg fő a leves, elkészítem a csipetkét, a végén beleszaggatom.
Tálaláskor merek egy tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, vágok rá chilit, s díszítem egy egész chilivel.
Fehér kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső Heti Gaszto Toplistájá-ba:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése