HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 5., szerda

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel, kolbásszal, krumplival, csipetkével

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel, kolbásszal, krumplival, csipetkével

Hozzávalók:

  •  25 dkg füstölt csülök
  • 1/2 szál füstölt kolbász
  • szalonna
  • 20 dkg tarkabab
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1db  zöldpaprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zellerlevél
  •  petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  • gulyáskrém
  • Erős Pista
  •  kömény
  • 1 db tojás
  • liszt
  • tejföl
Elkészítés:

A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom.

Másnap a csülköt  felteszem főni,  másfél óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. Amíg a csülök főtt, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket, s  a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s öntök bele vörösbort. Amíg fő a leves, elkészítem a csipetkét, a végén beleszaggatom.

Tálaláskor merek egy tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, vágok rá chilit, s díszítem egy egész chilivel.
Fehér kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.



P.S. A recept felkerült a Hírkereső Heti Gaszto Toplistájá-ba:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése