Vörösboros sertéspörkölt nokedlival, lecsóval
Hozzávalók :- 30 dkg sertéscomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db tojás
- liszt
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- ecetes uborka
- vörösbor
- chili szósz
A hagymákat aprítom, a húst kockára, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelem, rádobom a húst, majd kifehéredés után a zöldségeket is, fűszerezem, öntök hozzá kevés vizet, majd egy idő után vörösbort.
Közben elkészítem a nokedli tésztáját, forrásban lévő sós vízbe szaggatom. A serpenyőből kiveszek két kanálnyi lecsót, majd hozzáteszem a leszűrt nokedlit, összekeverem.
A tányérra szedek egy adagot, a közepébe mélyített körbe pakolok lecsót, megszórom borssal, paprikával, s locsolok rá chiliszószt. Teszek rá egy chili paprikát, a tányér szélére pedig kettő uborkát.
Ó ezt most biztos eltudnám pusztítani a tányérodról, pedig neg kevés?:-) Nagyon guszta szeretem így ahogy van csípősen uborkával!
VálaszTörlésÖrülök, hogy van még rajtam kívül is szeretik a csípőset. Az erős paprika nemcsak finom, de egészséges is, magas a C vitamin tartalma, a kapszaicin fájdalomenyhítő, de csökkenti a vérnyomást is.
Törlés