HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 4., kedd

Vörösboros sertéspörkölt nokedlival, lecsóval

Vörösboros sertéspörkölt nokedlival, lecsóval

Hozzávalók :
  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • liszt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • ecetes uborka
  • vörösbor
  • chili szósz
Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a húst kockára, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelem, rádobom a húst, majd kifehéredés után a zöldségeket is, fűszerezem, öntök hozzá kevés vizet, majd egy idő után vörösbort.

Közben elkészítem a nokedli tésztáját, forrásban lévő sós vízbe szaggatom. A serpenyőből kiveszek két kanálnyi lecsót, majd hozzáteszem a leszűrt nokedlit, összekeverem.

A tányérra szedek egy adagot, a közepébe mélyített körbe pakolok  lecsót, megszórom borssal, paprikával, s locsolok rá chiliszószt. Teszek rá egy chili paprikát, a tányér szélére pedig kettő uborkát.


2 megjegyzés:

  1. Ó ezt most biztos eltudnám pusztítani a tányérodról, pedig neg kevés?:-) Nagyon guszta szeretem így ahogy van csípősen uborkával!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy van még rajtam kívül is szeretik a csípőset. Az erős paprika nemcsak finom, de egészséges is, magas a C vitamin tartalma, a kapszaicin fájdalomenyhítő, de csökkenti a vérnyomást is.

      Törlés