Pálinkás hideg meggyleves
Hozzávalók :- 25 dkg meggy
- vaj
- liszt
- főzőtejszín
- tej
- só
- cukor
- vaníliás cukor
- fahéj rúd
- szegfűszeg
- Fütyülős mézes meggypálinka
A meggyet kimagozom..
Egy edényben olvasztott vajhoz egy kevés lisztet keverek, majd a tűzhelyről levéve öntök hozzá tejszínt, jól elkeverem, hogy csomómentes legyen. Beleteszem a meggyet, a cukrot, vaníliás cukrot, a szegfűszeget s fahéjat, s kb. 5 percig főzöm, kevés tejet keverve hozzá. A tűzhelyről levéve, hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe.
Mikor jól lehűlt, belekevertem a lehűtött pálinkát, s tányérba mertem.
Persze, aki nem szeretne alkoholos ételt enni, különösen ilyen melegben, az nyugodtan hagyja ki a pálinkát, bár úgy nem lesz olyan finom.
Én nem így főzöm a meggylevest, de ki fogom próbálni ezt a receptet!
VálaszTörlésMajd ha ismét kánikula lesz, és hideg levesre óhajtunk.
Én is többféleképp készítem, legközelebb felteszem a pudingos változatot.
Törlés