HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 17., hétfő

Gombafejek kacsamáj pástétommal, reszelt sajttal

Gombafejek kacsamáj pástétommal, reszelt sajttal

Hozzávalók :

  • 15 db csiperkegomba feje
  • 1 doboz (10 dkg) kacsamájpástétom
  • 1 szelet trapista sajt
  • őrölt fekete bors
  • 1 tasak (10 dkg) konyhakész rizs
  • petrezselyemzöld
  • olíva olaj
  • chilli szósz
Elkészítés: 

A gombákat megmosom, törzsüket eltávolítom, belehelyezem egy serpenyőbe, melybe olíva olajat öntöttem. A gombákat sózom, borsozom, s megtöltöm a máj pástétommal. Beteszem az előmelegített sütőben, s hőlégkeverése 180 C fokon 20 percig sütöm.

Közben a rizst felteszem főni, lereszelem a sajtot, s aprítom a petrezselymet.

Majd a gombákra teszem a sajtot, s további tíz percig sütöm

Tálalok a tányérra helyezek 5 db gombát, mellé rizst, szórok rá petrezselymet, és borsot, locsolok rá chilli szószt.





P.S. A recept bekerült a Hírkereső Gasztro Toplistá-jába 2013.06.18.):
14.- Gombafejek kacsamájpástétommal (Mindmegette)

P.S.1. A recept  tomola.hu Heti Gasztro Toplistá-jába is bekerült:

10. - Gombafejek kacsamájpástétommal

P.S.2.A recept újra a mai (2013.07.22.) Hírkereső Gasztro Top-jában:
Ez egy nagyon könnyű étel, még kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése