Gombafejek kacsamáj pástétommal, reszelt sajttal
Hozzávalók :- 15 db csiperkegomba feje
- 1 doboz (10 dkg) kacsamájpástétom
- 1 szelet trapista sajt
- só
- őrölt fekete bors
- 1 tasak (10 dkg) konyhakész rizs
- petrezselyemzöld
- olíva olaj
- chilli szósz
A gombákat megmosom, törzsüket eltávolítom, belehelyezem egy serpenyőbe, melybe olíva olajat öntöttem. A gombákat sózom, borsozom, s megtöltöm a máj pástétommal. Beteszem az előmelegített sütőben, s hőlégkeverése 180 C fokon 20 percig sütöm.
Közben a rizst felteszem főni, lereszelem a sajtot, s aprítom a petrezselymet.
Majd a gombákra teszem a sajtot, s további tíz percig sütöm
Tálalok a tányérra helyezek 5 db gombát, mellé rizst, szórok rá petrezselymet, és borsot, locsolok rá chilli szószt.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső Gasztro Toplistá-jába 2013.06.18.):
14.- Gombafejek kacsamájpástétommal
(Mindmegette)
P.S.1. A recept tomola.hu Heti Gasztro Toplistá-jába is bekerült:
10. - Gombafejek kacsamájpástétommal
P.S.2.A recept újra a mai (2013.07.22.) Hírkereső Gasztro Top-jában:
P.S.1. A recept tomola.hu Heti Gasztro Toplistá-jába is bekerült:
10. - Gombafejek kacsamájpástétommal
P.S.2.A recept újra a mai (2013.07.22.) Hírkereső Gasztro Top-jában:
Ez egy nagyon könnyű étel, még kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése