Szalonnás paprikás krumpli lecsó- és füstölt kolbásszal, tejföllel
Hozzávalók :- 12 db nagy újkrumpli (bő 1 kg)
- 1 1/2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- libazsír
- 1 szelet füstölt szalonna, egy nagy bőrrel
- 1 szál (20 dkg) lecsó paprika
- 1/2 füstölt csípős parasztkolbász
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- őrölt kömény
- Erős Pista
- fejes saláta
- citrom
- olívaolaj
- tejföl
A krumplit megkapirgálom, kockára vágom, a vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom. A szalonnát és a kolbászokat szeletelem.
Kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, végül a krumplit. Rövid dinsztelés után fűszerezem, s feleresztem vízzel. Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászokat. Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és chilipaprikát. Tejfölös salátával fogyasztom.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gasztro Toplistájá-ba (2013.06.12.):
16.
- Nemsokára kiderül, milyen íze van a bányatóban érlelt bornak
(hvg.hu - gastro )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése