HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 10., hétfő

Szalonnás paprikás krumpli lecsó- és füstölt kolbásszal, tejföllel

Szalonnás paprikás krumpli lecsó- és füstölt kolbásszal, tejföllel

Hozzávalók :
  • 12 db nagy újkrumpli (bő 1 kg)
  • 1 1/2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • libazsír
  • 1 szelet füstölt szalonna, egy nagy bőrrel
  • 1 szál (20 dkg) lecsó paprika
  • 1/2 füstölt csípős parasztkolbász
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt kömény
  • Erős Pista
  • fejes saláta
  • citrom
  • olívaolaj
  • tejföl
Elkészítés:

A krumplit megkapirgálom, kockára vágom, a vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom. A szalonnát és a kolbászokat szeletelem.
Kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, végül a krumplit. Rövid dinsztelés után fűszerezem, s feleresztem vízzel. Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászokat. Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és chilipaprikát. Tejfölös salátával fogyasztom.




P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gasztro Toplistájá-ba (2013.06.12.):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése