HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 10., hétfő

Vodkás eper tejszínhabbal

Vodkás eper tejszínhabbal

Végre meleg van, ilyenkor jólesik egy hideg gyümölcssaláta némi alkohollal

Hozzávalók :
  •  banán                            
  • 1 pohárnyi eper
  • cukor
  • vodka (kb 6 cl)
  • tejszínjab
Elkészítés:

A hűtőből kiveszem a banánt, s az epret, az epernek  leszedem a csumáját, megmosom, a banánt szeletelem.  A pohár aljára rakom a banánt, rá pedig az  eperszemeket.  Cukrozom, felöntöm jól behűtött vodkával, visszateszem a poharat a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek,. Majd kiveszem,  és nyomok rá tejszínhabot.

A színhatás kedvéért egy szép sárga liliom előtt fotóztam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése