Répatorta eperrel, eper-, csokoládé- és tojáslikőrrel
Hozzávalók
2 db nagyobb sárgarépa
5 dkg dió
10 dkg mazsola
rum
2 db tojás
10 dkg barnacukor
olíva olaj
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 kk őrölt fahéj
késhegynyi gyömbér
késhegynyi szegfűszeg
0,5 kk szódabikarbóna
1 csipet só
1 narancs reszelt héja
vajj
liszt
eper
csokoládélikőr
eperlikőr
tojáslikőr.
Elkészítés:
A diót durvára vágom, a mazsolával együtt rumba áztatom néhány órára.
A sárgarépát megpucolom és lereszelem. Egy tálban habverővel felverem a tojásokat és a cukrot, hozzáadom az olajat, a répát, a mazsolát és a diót.
Egy másik tálban elkeverem a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát, csipetnyi sót, majd hozzákeverem a répás-tojásos masszához. Beleöntöm egy sütőformába, melyet vajjal és liszttel kikentem, és 180 C fokra előmelegített sütőben addig sütöm míg szép barna lesz (kb. 40 perc).
A tortából szelek egy darabot, rakok rá félbevágott epret, s locsolok rá csokoládé, eper és tojáslikőrt.
P.S. Ez a recept bekerült a Hírkereső Gasztro Toplistájá-ba
/A holland paraszt omlette is az én receptem!)
Nagyon klassznak tűnik. A sárgarépa kb. hány dekagramm volt?
VálaszTörlésNem szoktam semmit sem mérni, de most a kedvedért lemértem két akkora répát, mint ami felhasználásra került, durván 40 dkg volt.
TörlésKöszönöm. Szeretek először mindent precízen lemérni, később már én is lazább vagyok.
TörlésCsak a tojáslikőrt hagynám le róla! Nagyon tetszik a recept!
VálaszTörlésNagyon tetszik az epres répatortád, bár én a tojáslikőrt lehagynám róla!
VálaszTörlés