Sült csirkecomb és krumpli majonézes rántott patisszonnal, kovászos uborkával
Hozzávalók :- 2 db csirke comb
- 4 db újkrumpli
- 1 db kicsi patisszon
- 1 db tojás
- liszt zsemlemorzsa
- olíva olaj
- kovászos uborka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- citrom
- majonéz
A csirkecombokat fűszerezem, facsarok rá citromot, meglocsolom olívaolajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra
Másnap a krumplikat megkapirgálom, felvágom, s sós vízben előfőzöm. A patisszont szeletelem, megpucolom, fűszerezem, bepanírozom, s egy serpenyőben olajban kirántom. Kiveszem, félreteszem.
A serpenyőbe berakom a csirkecombokat és a krumplit, újból megfűszerezem, ráöntöm a páclét, s megsütöm. Amikor már majdnem kész visszarakok egy szelet patisszont, hogy az is átmelegedjen.
Tálalok, a tányérra teszek egy combot, egy szelet patisszont, melyre nyomok majonézt, a krumplik felét, s két uborka szeletet.
A kovászos uborka elkészítésének receptjét itt találjátok.
P.S. A recept belekerült a Hírkereső Gasztro Toplistá.jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése