Sült zöldspárga sonkával, tükörtojással, fehérboros tartárral
Hozzávalók :- 12 db zöldspárga
- 1 szelet szendvicssonka
- 1 db tojás
- 6 szem újkrumpli
- petrezselyem.
- olívaolaj
- só
- cukor
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- majonéz
- tejföl
- fehérbor (Cserszegifűszeres)
A sprárgák végét levágom. A krumplikat megmosom A spárgákat és a krumplikat sós, cukros vízben előfőzöm. Közben a saját készítésű majonézhez adok tejfölt, fehérbor, s jól elkeverem.
Egy serpenyőbe berakom a hozzávalókat. A sonkát mindkét oldalán megsütöm, a spárgákat, s a krumplikat is forgatom. A tükörtojást. is megsütöm. Tálaláskor a tányérra elrendezem az ételt, a krumplikra teszek aprított petrezselymet, a spárgákra és a tányérra locsolok tartárt. Díszítem a tányért petrezselyemlevéllel.
Fehérborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése