HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 18., kedd

Omelette Italiana

Omelette Italiana

Hozzávalók :
  • 2 db tojás              
  • tej
  • 1/2 pizzasonka vékonyan
  • 1 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 paradicsom
  • 3 síp zöld spárga
  • 1/4 csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chilli paprika
  • 1 db csiperke gomba
  • száraz sajt (trapista)
  • extraszűz olíva olaj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • majoranna
  • oregano
Elkészítés:

A spárgák végeit levágom, sós, cukros vízben megfőzöm.

A pizzasonkát kockázom, a paradicsomot, gombát vékonyra szeletelem, újhagymát, zöldpaprikát, chillipaprikát karikára vágom, bazsalikomot, petrezselymet, fokhagymát  aprítom, a kakukkfű és rozmaring leveleit lehúzom, a sajtot lereszelem.

A tojásokhoz öntök tejet, fűszerezem, beleteszem a petrezselymet, bazsalikomot, a sajtot, felverem.

Egy kerámia serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a sajt kivételével a többi hozzávalót, kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleöntöm a tojáskeveréket, lassú tűzön megsütöm. Rápakolom a hozzávalókat



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése