Holland parasztomlett
Hozzávalók :- 3 db krumpli
- 1 fej vörös
hagyma - 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 póréhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 szelet szalonna
- 1 szelet szendvics sonka
- 1/2 paradicsom
- 6 koktélparadicsom
- 1/2 hegyes csípős zöld paprika
- 2 db chilipaprika
- 1/2 paradicsom
- 1 szelet sajt
- vaj
- 3 db tojás
- tej
- étolaj
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fejes salátalevél
- citrom
- extraszűz olíva olaj
- cukor
A burgonyát megpucolom, s felszeletelem, a hagymákat, s a petrezselymet aprítom, a szalonnát és a sonkát kockára vágom. A tojást felverem, öntök bele tejet.. A sajtot lereszelem. A paradicsomot szeletelem, a paprikákat karikára vágom.
Egy serpenyőben kevés olajon és vajon a hagymákat, a szalonnát és a sonkát megpirítom, hozzáadom a krumplit, a paradicsomot, a paprikákat, lefedem, megsütöm. Meghintem a reszelt sajttal és a petrezselyemmel, ráöntöm a tojást, megsütöm. Tálaláskor szórok még rá reszelt sajtot, petrezselymet, s teszek rá koktélparadicsomot.
Fejes salátával tálalom. A dressinghez citromlevet, sót, borsot, cukrot, olívaolajat használok. Aki akar, tehet rá még tejfölt is.
P.S. Ma (2013.08.05.) megjelent a receptem a Hírkereső Gaszto Top-jában:
30.- Holland parasztomlett recept
(Nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése