HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 5., szerda

Sült töltött kaliforniai paprika zöldségekkel, tojással

Sült töltött kaliforniai paprika zöldségekkel, tojással

Hozzávalók :
  • 1 db óriási piros kaliforniai paprika
  • 6 db újkrumpli
  • 1 szelet szendvicssonka
  • 1 szelet bacon
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika
  • 3 db csiperke gomba
  • füstölt sajt ementáli sajt
  • 2 db tojás
  • petrezselyem 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítés:

 Egy darab tojást keményre megfőzök. A hozzávalókat megmosom.

A paprikát hosszában kettévágom. A sonkát, bacont, gombát, füstölt sajtot kockára, az újhagyma egy részét, a paprikákat karikára vágom, a petrezselymet aprítom. A tojást megpucolom, hosszában, majd keresztbe felvágom. A sonkát és a bacont, a hagyma fehérjét megpirítom. Valamennyi hozzávalót beteszem a keverőtálba, hozzáütöm a nyers tojást, a petrezselymet, fűszerezem, majd összekeverem.

A paprikacsónakokat beteszem egy serpenyőbe, melybe olíva olajat öntöttem. Sózom, borsozom, megtöltöm őket, melléteszem a krumplikat, 2 paradicsomot, két gombát, s egy újhagyma zöldet. Az egészet újra fűszerezem.

A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 45 perc elteltével a paprikára szórom a közben lereszelt ementálit, visszateszem a sütőbe. 20 perc után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), s aranybarnára sütöm.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése